Bändit

The Sounds & Rock Jerry

The Sounds on vuonna 1962 perustettu suomen merkittävin ja ikimuistoisin rautalankayhtye. Rautalanka-ajan kokoonpanoista The Sounds oli musiikillisesti kenties korkeatasoisin yhtye. Yhtyeen ensilevytys on klassikko, joka näytti suuntaa myös muille suomalaisille kitarayhtyeille.

» Kotisivut

The Secrets feat. Jussi Raittinen

The Secrets on suositti rautalankaorkesteri, joka soittaa tanssittavaa rautalankaa. Vuoden rautalankalevy -titteli vuodelta 2011 ja motto “LICENCE TO TWIST” siivittävät tämän yhtyeen keikkailua.

Jussi Raittinen – Vuonna -43 syntynyt todellinen musiikin legenda ja rokkivaari, joka on jättänyt merkittävän jäljen kevyen musiikin historiaan. Tunnetaan soolouransa sekä mm. The Boysin lisäksi monien kappaleiden sanoittaja/säveltäjänä ja sovittajana.

Legenda kiertää yhä maata yksin tai vuonna 1964 aloittaneen ja monia soittajia kouluttaneen The Boys kokoonpanonsa kanssa. Raittinen nähdään usein myös vierailevana solistina aina jazz-bändeistä rock-yhtyeisiin.

» The Secrets
» Jussi Raittinen

The Spectre

Rautalankayhtye The Spectre on aitoon 60 -luvun tyyliin instrumentaalimusiikkia soittava rautalankayhtye. Bändin ohjelmisto koostuu vanhoista tutuista legendaarisista rautalankaklassikoista sekä orkesterin omista sovituksista vanhoista tanssikappaleista, joista ei ennen ole rautalankaversioita kuultu.

» Kotisivut

The Beatfools

Vuonna -86 perustteu kitarabändi, joka on tehnyt runsaasti keikkaa niin tanssi- kuin rocklavoilla. Soitto kulkee paremmin kuin koskaan ja pientä vikaa taitaa olla äijien päässä kun samalla porukalla on rokattu jo 15 vuotta. Laaja ja tuore ohjelmisto Elviksestä perinteiseen rautalankaan.

» Kotisivut

Jani & Jetsetters

Vuonna 2003 perustettu riihimäkeläinen tanssiyhtye, joka yhdistää musiikissaan 1950- ja 1960- luvun kitarointia, rock- ja popmusiikkia sekä perinteistä iskelmää. Kolme levytettyä albumia ja tehokasta keikkailua läpi Suomen.

» Kotisivut

Herrakerho

Herrakerho on Tampereella perustettu viiden hengen yhtye, joka soittaa rautalankaa sekä tanssimusiikkia. Yhtyeen laulupuolen hoitaa Timo Korva ja soolokitaraa soittaa Harri Alhamo, lisäksi rytmiryhmään kuuluu rumpali Tuomas Soukka, basisti Juha Saarela sekä komppikitaristi Tuomas Messo.

» Kotisivut

Esa Pulliainen C-Combo

Legendaarinen poppoo! Alkuun hieman instrumentaalia, perinteistä rautalankamusiikia ja siitä eteenpäin tiukkaa rokkenrollia. Koko bändi upeassa vedossa ja meno on sen mukaista!

» Kotisivut

The Grande Bois

Surf rockin juhlaa vuodesta 2004! Veke ja Spuge alkoivat omaksi ilokseen ja muitten kauhuksi rapata surfrockin helmiä Dick Dalelta ja Los Straitjacketsilta mm. ja päätyivät nauhoittelemaan biisejä narulle asti. Bändi elää omaa elämäänsä muitten, aktiivisemmin keikkailevien orkkien taustalla,ollen sellainen “henkireikä”!

» Kotisivut

Periferia

Periferia on neljän Satakunnasta kotoisin olevan naisen muodostama energinen bändi, joka vie sinut takaisin 60-luvun rautalangan vauhdikkaisiin tunnelmiin! Biisejä lähinnä instrumentaaliversiona jo vuodesta 1997.

» Kotisivut

The RoadRunners

Raivokasta rautalankaa, tintattua twangia ja tukkaa….ja paljon. The RoadRunners on rautalankaa rock/blues vivahtein yhdistettynä herkkään mutta tiukkaan revittelevään ja tyylikkääseen kitarointiin. Vanhoja klassikkokappaleita soittaessa he erottuvat esikuvistaan raivokkaan vauhdikkaalla esiintymisellään, josta paistaa musiikista ja soittamisesta nauttiminen. Niin ja yhtye koostuu 14-21 vuotiaista…

» Kotisivut

Ironwire

Ammattitaitoinen yhtye, joka esittää lähinnä 60-luvun henkeen soitettua viihde/tanssimusiikkia. Rrrautalankaa, kotimaisia ja kansainvälisiä  iskelmiä vuosien warrelta– Shadowsia, Beatlessia, Elvistä, twistia, beatia, rockia jne.

» Kotisivut

Rautalankaäijät

Rautalankaäijät on uskollinen vanhalle tyylille ja soittaa pääasiassa vanhojen surf- ja rautalankabändien tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kappaleita. Kaupallisuus ei tälle bändille merkitse juurikaan vaan tunnelma syntyy intohimosta ja rakkaudesta omaan musiikkiin. Parhaiten tämän kuulee paikanpäällä!

» Kotisivut

Atacaman Sade

Atacaman Sade-ohjelmisto koostuu beat-poljentoisesta iskelmästä, sekä 50- ja 60-lukujen rock-musiikista. Orkesteri soittaa omien sävellysten lisäksi monipuolista ja tanssittavaa iskelmämusiikkia, kuten valsseja, slovareita, humppaa, jenkkaa sekä rautalankaa, rock’n’rollia ynnä muuta ajatonta menomusiikkia.

» Kotisivut

The Spotnicks

The Final Tour 2013

Instrumentaali  rock-poppoo Ruotsista, joka perustettiin jo 1961. Jengi tunnetaan musansa lisäksi stagella käyttämistään “avaruuspuvuista” ja innovatiivisesta kitaroinnista. 42 julkaistua albumia, yli 18 miljoonaa myytyä levyä – ja edelleen vahvasti keikalla.

» Kotisivut

The Saints

Kitarayhtye The Saints perustettiin 1962. Sen muodostivat neljä 15-16-vuotiasta kaverusta ja se oli tiettävästi toinen Suomeen perustettu rautalankayhtye – ainakin yksi ensimmäisistä. Yhtye hajosi -65, ja teki menestyksekkään comebackin 2012.

» Kotisivut

The Regents

Perustettu 1986 alunperin nimellä The Nipples, josta nimi vaihtui  The Regentsiksi. “Rautalankapiireissä” vuodesta 1996, useita ulkomaankeikkoja, kotimaan soittoja ja levyjäkin on tullut julkaistua.

» Kotisivut

The Dangermen

“Old school” surf-bändien aatelia! Dangermen yhdistää omalla vaarallisella tavallaan  U.S.-surffia ja perinteisempää britti-instrua.

» Kotisivut 

Tanssiorkesteri Fox

Tanssiorkesteri FOX on jo kohta 20:tta toimintavuottaan juhlistava turkulainen pitkän linjan tanssiorkesteri.

» Kotisivut